Пухкав ябълков кекс

28/04/2013
Марияот МарияНовак
"За сладичко сте полудели? Направете си тогава един хубав ябълков кекс - лесен, икономичен и леко диетичен "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
40 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо500 717
  • Преглеждания за месеца18133
  • Преглеждания за седмицата6706
  • Коментирана42 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена40

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Прибавят се олиото и канелата, после брашното и бакпулвера (задължително да се пресеят със сито, за да стане пухкав кексът).

Ябълките се обелват и настъргват (не предварително, за да не потъмняват) и се добавят в сместа. Разбърква се с лъжица до получаване на еднородна смес.

Добавя се в тава или кексова форма, като дъното предварително е намазано с олио.

Пече се 50-60 минути в загрята фурна на 150 градуса.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 65
4 32
3 18
2 10
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (42)

Lisa S Slav
Lisa S Slav
14.01.2017 21:02
И моят сладкиш се получи добре. Аз импровизирах добавяйки накрая тиква с канела, освен това смесих 2 вида брашно (бяло и ръжено) и захар 50/50 бяла/кафява.
2
0
Dobrinka Marinkova
Dobrinka Marinkova
12.01.2017 11:04
Става още по-вкусен с ябълки на кубчета и олиото да се замени с масло, да се прибавят и начупени орехи.
2
0
Катя Благоева
И аз го приготвям, но слагам повече ябълки и става много сочен!
12
2

Виж всички коментари или напиши такъв