Пухкав ябълков кекс

28/04/2013
Мария
отМарияНовак7237
"За сладичко сте полудели? Направете си тогава един хубав ябълков кекс - лесен, икономичен и леко диетичен "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
87 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо627 308
  • Преглеждания за месеца21494
  • Преглеждания за седмицата77
  • Коментирана43 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена87

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Прибавят се олиото и канелата, после брашното и бакпулвера (задължително да се пресеят със сито, за да стане пухкав кексът).

Ябълките се обелват и настъргват (не предварително, за да не потъмняват) и се добавят в сместа. Разбърква се с лъжица до получаване на еднородна смес.

Добавя се в тава или кексова форма, като дъното предварително е намазано с олио.

Пече се 50-60 минути в загрята фурна на 150 градуса.подобни рецепти тук

5 69
4 33
3 19
2 9
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (43)

V.Krumova
V.Krumova
27.09.2017 16:33
Кексът се получи много добре и във форми за мъфини. Моите деца ги обожават под всякаква форма, така, че рецептата се оказа подходяща и за тях.
1
0
Lisa S Slav
Lisa S Slav
14.01.2017 21:02
И моят сладкиш се получи добре. Аз импровизирах добавяйки накрая тиква с канела, освен това смесих 2 вида брашно (бяло и ръжено) и захар 50/50 бяла/кафява.
8
0
Dobrinka Marinkova
Dobrinka Marinkova
12.01.2017 11:04
Става още по-вкусен с ябълки на кубчета и олиото да се замени с масло, да се прибавят и начупени орехи.
12
0

Виж всички коментари или напиши такъв