Друсан кебап по шопски

27/06/2010
Галя
отГаляНовак
"Ароматна класика в кухнята!"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 460
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо – 1 кг
  • лук – 100 г
  • чубрица – 1 с. л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на кубчета и се посолява, нанизва се на шиш и се пече до готовност.

Изнизва се от шиша и веднага се поставя в тенджера заедно с много дребно нарязания кромид лук, стритата чубрица и смления черен пипер.

Тенджерата се похлупва с капак и се тръска (друса) с две ръце.

Така лукът омеква от горещото месо, а месото се овкусява от лука и подправките.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Лакомник
Лакомник
14.03.2013 16:21
Рецептата е точно на друсан кебап и това е класическата рецепта, но снимката не отговаря на рецептата за пореден път!
6
0

Виж всички коментари или напиши такъв