Лесни ореховки

29/04/2013
nataliq
отnataliqНовак3
"Обожаваме домашно приготвени сладки, защото с тях черпим приятелите си!"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции15-20 бр.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 407
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват на сняг в купа, която се поставя в плитък тиган, в който се наливат 2 пръста вода.

Ореховите ядки се мелят заедно с 2 с.л. захар. Добавят се белтъците заедно с останалата захар и всичко за разбърква. Водата се нагрява и сместа се разбива с миксер. Добавя се малко ванилия и пак се разбива.

Когато сместа се охлади с намокрени ръце се оформят топчета или бисквити, като по средата на всяко едно се слага по един бадем. Ореховките се подреждат в намаслена тавичка и се печат на 180 градуса докато порозовеят.
подобни рецепти тук

5 2
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Djes
Djes
22.02.2016 20:19
Точно по мой стил
0
1
Люси
Люси
22.10.2014 15:18
Хахах съгласна съм с Стойко ...
2
0
Стойко
Стойко
15.03.2014 11:45
Супер неадекватно обяснение на рецептата.Излиза че белтъците,които тъкмо сме сложили в плитък тиган с вода,после трябва до ги извадим от там, и да ги добавим към смлените орехи.Къде!?В мелачката ли!?После водата се нагрявала.Коя вода,от която извадихме белтъците ли?Колко време трябва да се нагрява?И после както се нагрява водата,сместа се охлажда.Явно има нови физични закони при нагряване предметите се охлаждат
8
0

Виж всички коментари или напиши такъв