Чушки с доматен сос

01/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Една от най-обичаните рецепти в Българската кухня, която се приготвя задължително с домашни чушки и домати!"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 кг зелени и червеин
  • домати - 1 кг
  • чесън
  • сол
  • магданоз
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се пекат и обелват. Доматите се рендосват и сваряват с олиото и солта. Прибавят се чушките.Всичко ври 5 минути.

Готовите чушки с доматен сос се изсипват в голяма тава, поръсват се с чесън и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
513
41
31
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Пържени или печени, опукани, белени или небелени, чушките са си чушки, на този пост му трябва само малко повече внимание към оформянето. Дали трябва да се добави захар или брашно си е личен избор и не може да се налага като правило за всички. Аз лично обичам киселината на доматите и харесвам сосът да е лек, а не каша с брашно.
Забележка: Доматите не се рендосват, а се настъргват. Рендосват се дъски и талпи.
30.07.2022 09:49
2
Потребител#165089
Потребител#165089
Вкусотийка! Аз лично запържвам леко чушките, а чесъна запържвам от началото, преди да добавя доматите.
29.02.2016 23:42
1
Petya Angelova
Petya Angelova
мммммм с малко сиренце...!!!
30.04.2014 19:36
2
покчо
покчо
Чушките в случая не сте ги обелили. Соса без захар и брашно няма как да стане ако наистина е от Българска национална кухня. Чесъна не се поръсва а се накълцва и ври с доматите докато изври водата от тях след което се подправя с захар за да се убие киселото от доматите, осолява се на вкус и се сгъстява с лъжичка брашно разтворена до каша с вода. Тогава заливате печените обелени и изпържени леко в брашно чушки. А бе с две думи нито портрета нито текста горе има нещо общо с истината.
30.04.2014 19:12
14
7
мимоза
мимоза
много сте зле погледнете на снимката че чушките са пържени не печени и са с люспите маи сте правили свободни съчинения
30.04.2014 13:31
3
1
митко
митко
трябва да се добави и щипка захар,защото иначе ще получите киселини от доматите.Това е съветът ми.
Където преобладават доматите трябва да се добави лекичко захар.
20.09.2013 09:37
7
1
Veska
Veska
Тази гозба мога да ям всеки ден. Божествена е.
21.08.2013 04:58
2