Вкусна картофена яхния

30/04/2013
Лия
отЛияНовак
"Постна картофена яхния, която е смайващо вкусна!"
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 044
  • Преглеждания за месеца1004
  • Преглеждания за седмицата196
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в сгорещеното олио. Прибавят се ситно нарязаните пиперки, а малко след тях - доматите.

Когато зеленчуците се задушат, се слагат червеният пипер и брашното, разбъркват се и се добавят нарязаните картофи.

Яхнията се залива с гореща вода, прибавят се нарязаните на колелца моркови и всичко се вари на слаб огън. При сервиране се поднася със ситно нарязан магданоз.
подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Лозева
Лозева
11.09.2014 13:15
Тъй като морковите са твърди,по правило се слагат първи заедно с лука и вс.по-трудносваряващи се продукти.А доматите се прибавят като правило винаги в средата на варенето,защото от киселото трудно се сварява ястието.
7
1
Тотка Мицова
Тотка Мицова
04.05.2013 12:37
Ако доматите се сложат още в началото картофите ще станат твърди и не толкова вкусни. Не е лошо при варенето на яхнията да се сложи клонче чубрица ,или 1/2 лъжичка ронена.
2
0
Пешев
Пешев
01.05.2013 21:35
Бъркате времето за варене на морковите и картофите,По-скоро морковът да влезе в запръжката,иначе ще остане почти хрупкав.
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв