Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Зеле със свинско на фурна

Зеле със свинско на фурна

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Зеле със свинско на фурна2 / 6
25/06/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Знаете ли какво разбираме под класика? Точно така, свинско със зеле на фурна!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - пържоли 1 кг.
  • кисело зеле - 1 голяма глава
  • мас - 5 - 6 с.л.
  • чушки - сухи 2 - 3 бр.
  • черен пипер
  • зелев сок - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В емайлирана тавичка сложете половината от едро нарязаното зеле, наредете пържолите, покрийте с останалото зеле. Залейте с мазнина и 1 чаша зелев сок.

Покрийте тавичката с алуминиево фолио и го притиснете плътно по ръбовете. Печете 30 мин. в силна фурна и около 90 - в умерена.

Свалете фолиото, разбъркайте и запечете още малко, докато остане само на мазнина. Пет минути преди да извадите ястието от фурната, поръсете с черния пипер и нарязаните сухи чушки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
57
47
31
21
10
Дай твоята оценка: