Домашна турска баклава

07/05/2013
iliqna
отiliqnaНовак3
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 164
  • Преглеждания за месеца119
  • Преглеждания за седмицата44
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесва се тесто без маслото от посочените продукти. Втасва 50 минути. Разделя се на топчета с големина на ябълка.

Отделно се разбърква плънката до хомогенност. Всяко топче се разточва на тънък лист, за да не лепне се използва нишесте. Намазва се обилно с разтопено масло. Наръсва се с плънката.

Навива се отново на точилката. Събира се от двата края към средата и точилката се изважда. Получената формичка се поставя в намазана с масло тавичка.

По този начин се приготвят всички топчета тесто. Намазва се обилно с масло. Пече се 30 минути на 180-190 градуса. Когато е готова се полива с горещия сироп.подобни рецепти тук

5 12
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

поли
поли
15.10.2013 13:02
В турската баклава и изобщо в оригиналните рецепти за баклава няма мая.
5
0
Снежинка
Снежинка
17.05.2013 15:53
Какво е количеството на водата за приготвяне на сиропа?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!