Агнешко по гръцки

ДесиславаДесислава
Новак
1114
Агнешко по гръцки1 / 2
07/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4
"Взимаме назаем идеята за това невероятно ароматно агнешко по гръцки с хрупкава коричка"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - около 1 кг агнешки бут
  • чесън - 3 скилидки
  • картофи - 1 кг
  • розмарин
  • универсална подправка
  • сол
  • черен пипер
  • олио - или зехтин
  • За глазурата
  • мед - 100 г
  • горчица - 100 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нацепвате бута с нож, намаслявате го с олио/зехтин (слагате също и в резките). Между тези резки правите дупки, в които слагате чесън (няколко резенчета) и розмарин (по-малко).

Поръсвате целия бут с универсалната подправка. Слагате виното в тепсията, запечатвате я хубаво с фолио и печете на 180 градуса (отгоре и отдолу). Печете 1 ч и 30 мин., след което добавяте картофите, сол и черен пипер. Отново захлупвате с фолиото и печете на 180 градуса - 1 час.

В една купичка омесвате горчицата и меда. Изкарвате ястието от фурната и върху месото нанасяте глазурата. Слагате го отново във фурната (но без фолио за да хване коричка) за 10-15 мин.

PS: Докато се готви и дори след това нямаше я тази тежка миризма на агнешко месо. Става страхотно :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

nico
nico
mmmmmmmmmmmm
25.05.2013 17:37
2