Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Запечена треска със скариди

Запечена треска със скариди

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283082k
Запечена треска със скариди1 / 2
09/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 600 г треска
  • брашно - 25 г
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 2 големи глави лук
  • доматено пюре - 3 ч.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • оцет - 1 ч.л.
  • скариди - 120 г дребни скариди
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибата на парчета /кубчета/ , оваляйте я в брашното и я запържете няколко минути на силен огън. Извадете я от тигана и я оставете върху салфетка за да се освободите от излишната мазнина.

В същата мазнина запържете лука, нарязан на ситно. Когато лукът стане златист на цвят е време да го извадите от тигана.

В плитка тавичка подредете парченцата риба, лукът и счуканата скилидка чесън. Останалите подправки разбъркайте с около 130 мл вода.

Получената смес изсипете върху рибата и лука и печете на слаба фурна за около 1/2 час. Пет минути преди да изключите ястието добавете скаридите и разбъркайте. Поръсете с магданоз преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: