Телешко в тесто

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Телешко в тесто1 / 2
15/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • телешка кайма - 500 гр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • вода - 1 1/2 ч. ч .
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.ч.
  • орехи
  • масло - 125 гр. (разтопено)
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • тесто - многолистно 1 опаковка (затоплено)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете нарязаният лук, в зехтина докато добие тъмно жълт цвят. Прибавете каймата и я запържете докато покафенее, а след това прибавете водата, солта и черния пипер и оставете да ври докато всичката вода се изпари. Накрая се прибавят нарязаните орехови ядки.

Развийте тестото и разрежете листите по средата.

В намазнена тавичка с размери 23х30 см. поставете 2-3 листа от тестото и ги намажете с част от разтопеното масло. Изсипете отгоре сместа от месото и ядките. Най-отгоре сложете останалите листи тесто и отново ги намажете с масло.

След това нарежете получената пита на квадратчета с големина 3 - 4 см.

Смесете останалото разтопено масло, яйцето и млякото. Добавете и щипка сол и ги разбийте с вилица. Изсипете яйчената смес върху квадратчетата и печете в предварително загрята до 190°С фурна, 20 мин. или докато квадратчетата станат златисто кафяви на цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка: