вторник, 2 септември

Пелмени

Публикувана от:
Видяно: 27 781 пъти
Националност: Руска Кухня
Категория: Телешко
Рецепта за Пелмени
Приготвяне
Готвене
Общо

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 250 мл.
  • олио - 5 мл.
  • яйца - 1 бр.
  • телешка кайма - 250 гр.
  • лук - 60 гр.
  • брашно - 500 гр.

Приготвяне на Пелмени

Смесете 1/3 чаена чаша вода с млякото и солта. Изсипете брашното върху масата и направете дълбоко кладенче. Постепенно прибавяйте млякото и водата. Замесете тесто, като накрая сложете олиото.

Разточете тестото много тънко. С помощта на чаша или формичка изрежете кръгчета. Върху всяко пелменче сложете малко плънка.

Плънката можете да приготвите от равни части свинска и телешка кайма, приготвена със сол, черен пипер и лук. Краищата на мини питката защипете, така че да се получи полумесец.

В алуминиева тенджера кипнете подсолена вода и започнете да пускате пелмените в нея. Когато изплуват на повърхността, ги извадете.

Поднесете ги веднага с масло, оцет, сметана или горчица.

4.3 от 24 Гласа

Отзиви (8)

  • 0
    0
    Отговор
    мариян

    2014-01-07, Оценка 5 от 5 за Пелмени

    Рецептата баба ми от Русия я прави така:
    Както е описано по горе за тестото и каймата соса го приготвяме с чесън начукан,доматен сок,сол и оцет като се сварят се разбърква с този сос и стават трепач
  • 1
    0
    Отговор
    Камелия

    2013-07-25, Оценка 3 от 5 за Пелмени

    А къде се слага яйцето?
    Трябва да се сложи в кладенчето!
  • 0
    0
    Отговор
    Мария

    2013-03-07, Оценка 5 от 5 за Пелмени

    Във водата задължително се слага дафинов лист. :)
  • 1
    1
    Отговор
    Олег Иванов

    2012-09-12, Оценка 5 от 5 за Пелмени

    Може да се пържат според мен.
  • 0
    0
    Отговор
    Радост

    2012-09-12, Оценка 5 от 5 за Пелмени

    Аз искам обаче да ги пържа,защото така ги харесваме повече. Може с тази рецепта да се приготвят пържени или трябва да е друга?
  • 0
    0
    Отговор
    Лариса

    2012-06-24, Оценка 4 от 5 за Пелмени

    Забрави за смлян черен пипер и малко чесън за плънката,а тестото няма нужда от олио.Пелмените могат да бъдат замразени в суров вид,при приготвене пускаме както замръзнали във вряла вода.
  • 0
    0
    Отговор
    ГЛИГАН

    2012-06-23, Оценка 5 от 5 за Пелмени

    Отлична рецепта. Тестото получава неповторим вкус от млякото, ако е по пълномаслено може и да не се прибавя олиото.
  • 1
    0
    Отговор
    Любчето

    2009-10-26, Оценка 4 от 5 за Пелмени

    Това е една страхотна рецепта за пелмени. Много са вкусни, ако се залеят със сос от квасена сметана и пресован чесън.

Домашна и уникална рецепта за Пелмени. Доволен ли си от това, което намери? Прегледай останалите рецепти за Пелмени. Вкусни рецепти от нашенската и чужда кухня. Препоръки как се приготвя Пелмени в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с множество рецепти, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.