Пелмени

от АлисаНовак
02/08/2009
"Можете да си ги купите готови, но ако ги направите сами, самочувствието ви ще е съвсем различно "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Сготви+2 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо54 164
  • Преглеждания за месеца620
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана11 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 250 мл.
  • олио - 5 мл.
  • яйца - 1 бр.
  • телешка кайма - 250 гр.
  • лук - 60 гр.
  • брашно - 500 гр.

Приготвяне на Пелмени

Смесете 1/3 чаена чаша вода с млякото и солта. Изсипете брашното върху масата и направете дълбоко кладенче. Постепенно прибавяйте млякото и водата. Замесете тесто, като накрая сложете олиото.

Разточете тестото много тънко. С помощта на чаша или формичка изрежете кръгчета. Върху всяко пелменче сложете малко плънка.

Плънката можете да приготвите от равни части свинска и телешка кайма, приготвена със сол, черен пипер и лук. Краищата на мини питката защипете, така че да се получи полумесец.

В алуминиева тенджера кипнете подсолена вода и започнете да пускате пелмените в нея. Когато изплуват на повърхността, ги извадете.

Поднесете ги веднага с масло, оцет, сметана или горчица.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.2
Общо 25 гласували
5 11
4 9
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
Опитвала съм ги ,не са моя вкус и никой не ги хареса Тази руска кухня не е за всеки Преди години имах гости приятелки от бившия СССР и ни готвиха пелмени Хапнах едно да не ги обидя, но повече не искам - въпрос на вкус !
0
0
Веселина Константинова
Нещото, което ме изкушава е - да опитам да направя пелмени!
1
0
Ели
28.03.2015 18:38
Изобщо не бива да се готви в алуминиеви съдове - по-здравословно е!
1
0
мариян
07.01.2014 14:50
Рецептата баба ми от Русия я прави така:
Както е описано по горе за тестото и каймата соса го приготвяме с чесън начукан,доматен сок,сол и оцет като се сварят се разбърква с този сос и стават трепач
2
0
Камелия
25.07.2013 13:05
А къде се слага яйцето?
Трябва да се сложи в кладенчето!
5
0
Мария
07.03.2013 10:20
Във водата задължително се слага дафинов лист. :)
0
0
Олег Иванов
12.09.2012 10:13
Може да се пържат според мен.
3
1
Радост
12.09.2012 08:41
Аз искам обаче да ги пържа,защото така ги харесваме повече. Може с тази рецепта да се приготвят пържени или трябва да е друга?
0
0
Лариса
24.06.2012 21:56
Забрави за смлян черен пипер и малко чесън за плънката,а тестото няма нужда от олио.Пелмените могат да бъдат замразени в суров вид,при приготвене пускаме както замръзнали във вряла вода.
1
0
ГЛИГАН
23.06.2012 20:27
Отлична рецепта. Тестото получава неповторим вкус от млякото, ако е по пълномаслено може и да не се прибавя олиото.
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Свързани Рецепти

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с