четвъртък, 11 февруари

Пелмени

От АлисаНовак 02/08/2009
Приготвяне
Готвене
Общо
Изпрати Пелмени
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо45 818
  • Преглеждания за месеца509
  • Преглеждания за седмицата163
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 250 мл.
  • олио - 5 мл.
  • яйца - 1 бр.
  • телешка кайма - 250 гр.
  • лук - 60 гр.
  • брашно - 500 гр.
Сготви+2 точки
Бъди първият, който ще ползва новата опция тук.

Приготвяне на Пелмени

Смесете 1/3 чаена чаша вода с млякото и солта. Изсипете брашното върху масата и направете дълбоко кладенче. Постепенно прибавяйте млякото и водата. Замесете тесто, като накрая сложете олиото.

Разточете тестото много тънко. С помощта на чаша или формичка изрежете кръгчета. Върху всяко пелменче сложете малко плънка.

Плънката можете да приготвите от равни части свинска и телешка кайма, приготвена със сол, черен пипер и лук. Краищата на мини питката защипете, така че да се получи полумесец.

В алуминиева тенджера кипнете подсолена вода и започнете да пускате пелмените в нея. Когато изплуват на повърхността, ги извадете.

Поднесете ги веднага с масло, оцет, сметана или горчица.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
4.2 от 25 Гласа

Отзиви (9)

Най-новитеНай-добритеНай-лошите
1
0
Отговор
Ели

2015-03-28, Оценка 5.0 от 5 за Пелмени

Изобщо не бива да се готви в алуминиеви съдове - по-здравословно е!
2
0
Отговор
мариян

2014-01-07, Оценка 5.0 от 5 за Пелмени

Рецептата баба ми от Русия я прави така:
Както е описано по горе за тестото и каймата соса го приготвяме с чесън начукан,доматен сок,сол и оцет като се сварят се разбърква с този сос и стават трепач
4
0
Отговор
Камелия

2013-07-25, Оценка 3.0 от 5 за Пелмени

А къде се слага яйцето?
Трябва да се сложи в кладенчето!
0
0
Отговор
Мария

2013-03-07, Оценка 5.0 от 5 за Пелмени

Във водата задължително се слага дафинов лист. :)
2
1
Отговор
Олег Иванов

2012-09-12, Оценка 5.0 от 5 за Пелмени

Може да се пържат според мен.
0
0
Отговор
Радост

2012-09-12, Оценка 5.0 от 5 за Пелмени

Аз искам обаче да ги пържа,защото така ги харесваме повече. Може с тази рецепта да се приготвят пържени или трябва да е друга?
1
0
Отговор
Лариса

2012-06-24, Оценка 4.0 от 5 за Пелмени

Забрави за смлян черен пипер и малко чесън за плънката,а тестото няма нужда от олио.Пелмените могат да бъдат замразени в суров вид,при приготвене пускаме както замръзнали във вряла вода.
0
0
Отговор
ГЛИГАН

2012-06-23, Оценка 5.0 от 5 за Пелмени

Отлична рецепта. Тестото получава неповторим вкус от млякото, ако е по пълномаслено може и да не се прибавя олиото.
1
0
Отговор
Любчето

2009-10-26, Оценка 4.0 от 5 за Пелмени

Това е една страхотна рецепта за пелмени. Много са вкусни, ако се залеят със сос от квасена сметана и пресован чесън.

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Свързани Рецепти

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Домашна и уникална рецепта за Пелмени. Доволен ли си от това, което намери? Прегледай останалите рецепти за Пелмени. Вкусни рецепти от нашенската и чужда кухня. Препоръки как се приготвя Пелмени в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с множество рецепти, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.