Кейк с касис

09/05/2013
от ДеситоНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 154
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, добавете към него канелата и маргарина, нарязан на парченца, захарта и предварително разбитото яйце. Разбърквате енергично, докато се получи хомогенна смес и я оставяте да престои поне една нощ на студено в хладилник.

В дълбока тенджера поставяте касиса, добавяте 2 с.л. вода и оставяте около 10-12 минути на слаб огън. Когато поомекне добавяте захарта и разбърквате, докато се разтопи съвсем.

Варите 7-10 минути, задължително на слаб огън, за да се сгъсти сместа. Махнете тенджерата от котлона и я оставете да се охлади.

Изваждате твърдото тесто от хладилника и го разделяте на две части. В подходяща намазнена тавичка настъргвате едната половина от тестото на едро ренде. Притискате я хубаво и заливате с плънката от касис. Отгоре настъргвате остатъка от тестото.

Така приготвения кейк се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за 35-40 минути. Трябва да стане златитст отгоре. Може да декорирате с пудра захар.
подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар