Агнеси

14/05/2013
Вики
отВикиНовак2
"Ама как така не знаете рецептата за сладкиш Агнеси? Вадете листи и химикалка и записвайте "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 081
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците на твърд сняг с щипка сол и добавете към края на разбиването им постепенно захарта.

Отделно смесете и разбъркайте заедно брашното, орехите, бакпулвера.

Постепенно добавяйте сухите съставки към белтъците и разбърквайте внимателно, като добавите и ванилията накрая.

Финално добавете мекото масло и отново добре разбийте. Прехвърлете сместа в правоъгълна тава, застлана с леко намазнена хартия за печене, като полученият блат не трябва да бъде дебел.

Изпечете блата в загряна на 180 градуса до готовност - за около 20-25 минути, но зависи от фурната.

За глазурата разбийте хубаво жълтъците с пудрата захар с ванилия и алкохола до получаване на гладък крем.

Полейте горещия блат с крема, който трябва да се разстели гладко сам. По желание може да залеете вече изстинали блат с крема и за запечете за 5 минути на 80 градуса, колкото да се засуши отгоре.

След като сладкишът напълно се охлади, нарежете го на правоъгълници и го поднесете.подобни рецепти тук

5 8
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Гергана  Георгиева
Станаха много вкусни,а крема е много ароматичен и разкошен
0
0
Мария
Мария
10.05.2013 15:52
Обожавам агнесите,от дете са ми любимите сладки.Наистина има някои неточности в рецептата.След като се опече тестото се намазва с глазурата и престоява 24 часа,за да може тя да се втвърди.Чак след това се нарязва на правоъгълници като бонбони.Това което е показано на снимката изглежда по-скоро като тънък кейк с течна глазура.
1
1
Люси
Люси
10.05.2013 15:12
Правя от години агнеси и рецептата не е много точна.Маслото не се стопява, а се оставя да омекне и се разбива с половин чаша пудра захар докато побелее, прибавят се орехите и ванилията и брашното. Белтъците се разбиват на сняг с една чаша пудра захар и се добавят бавно лъжица по лъжица, за да стане пухкав сладкиша ако се добави направо всичко, както е описано по горе ,въздуха ще излезе и ще стане тиклав сладкиша. Трябва да се уточни че маслото е 200 грама и орехите са две чаши , добавя се и по пакетче ванилия и към тестото и към глазурата. Пече се на 160 градуса и се слага във загрята фурна, а глазурата от жълтъците и половин чаша пудра захар и ванилия се слага когато поизстине слакиша и се суши в леко топла фурна не повече от 40 градуса.
11
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!