Испански кюфтенца със сос

18/06/2009
от НинаНовак
"Сочни кюфтенца с ароматен сос от слънчева Испания, за да хапнете с удоволствие и апетит "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 263
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

  • олио - 1/4 ч. ч.
  • брашно – картофено 2 с. л.
  • вода – 4 ч. ч.
  • мента – пресни листа
  • шафран – 1 с. л.
  • сол
  • лук – 2 глави нарязан на ситно
  • чесън – 7 скилидки
  • свинска кайма – 500 гр.
  • яйца – 2 бр.
  • кориандър – 2 с. л. смлени семена
  • черен пипер – 1 с. л.
  • бисквити – солени 1 ч. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете мазнината и запържете брашното в нея докато покафенее. Прибавете олиото, водата, листата от мента, шафрана, 1 глава лук нарязан на ситно и 4 скилидки чесън и ги оставете да заврат. Бъркайте от време на време.

Междувременно пригответе кюфтенцата. Омесете добре всички съставки, каймата, разбитите яйцата, смления кориандър и черен пипер, натрошените бисквити, чесъна и лука нарязани на ситно.

Кюфтенцата трябва да бъдат с големината на орех.

Оставете ги да поврат 30 - 40 мин. в соса докато месото се свари.
подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар