Да помогнем на Мишо да проходи

Бърз ориз с гъби

26/05/2009
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции4
Изпрати Бърз ориз с гъби
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо29 386
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • ориз - 2 ч. ч.
  • гъби - 300 гр.
  • масло - 100 гр.
  • сол
  • копър
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 100 гр.
  • лук - 1/2 глава
  • черен пипер
Сготви+2 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта

Приготвяне на Бърз ориз с гъби

Гъбите се запържват в олиото. Оризът се измива и изчиства и се слага в тава, заедно с маслото , малко сол, черен пипер, нарязан на ситно лук и настърган морков.

Добавя се пресен копър и се долива 4-5 ч.ч. вода. Оризът се слага въф фурната, пече се около 30 мин.[подобни рецепти тук]

  • Google+
  • Pinterest

4.1
Общо 23 гласували
5 11
4 4
3 7
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Цвети
28.11.2014 19:39
Съжелявам , но за все още неопитн готвачи тази рецепта не е подходяща...след като се запържат гъбите и после изччезнаха
Наблюдател
01.03.2015 15:21
При изпържване винаги намалят
0
0
1
0
китаец
30.04.2013 20:50
Ти вярваш ли си, че ориз не се готви с вода или нещо те е "напекало" слънцето.
Аз готвя обикновено 1 към 3 (ориз вода), но в зависимост от другите съставки (например в тази рецепта има гъби - те попиват много) може да се стигне и до 1 към 4.
Печеш в средата на фурната, но това също зависи от самата фурна, така че може да отвориш 1-2 пъти да погледнеш какво е положението докато готвиш, но това е докато се научиш.
Успех!
1
0
Аз
16.03.2012 10:29
Ти-к`во, супа ли ще правиш? В никакъв случай не слагай вода. Ще хванеш охтика. А за пекането: тури го на слънчево,хладно и проветриво место. Добър апетит.
Име
10.03.2015 18:45
не е пекане моля моля
0
0
0
0
нели
19.03.2011 15:00
Ами съотношението е 1 чаша ориз, 2 чаши вода. В рецептата са 2 ч.ч. ориз, съответно 4 чаши вода. Според мен се пече по средата на фурната на 150-180 градуса.
0
0
феномен
12.12.2010 13:46
За това нещо изглежда трябва и вода. Въпроса е - колко ? Друг въпрос - в коя част на фурната се пече - в средата или долу ? Нямам много опит в готвенето и затова въпросие може да изглеждат наивни, ама нали затова сме тук - да си помагаме.
2
0

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още рецепти с

Домашна и оригинална рецепта за Бърз ориз с гъби. Не намерихте това което търсите? Виж останалите категории за Бърз ориз с гъби. Избрани рецепти от местната и интернационална кухня. Препоръки за готвенето на Бърз ориз с гъби в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с множество рецепти, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.