Бърз ориз с гъби

от СтанимираНовак
26/05/2009
"Вкусна зеленчукова манджа, която можем да сготвим само за трийсетина минути "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+2 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 807
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Гъбите се запържват в олиото. Оризът се измива и изчиства и се слага в тава, заедно с маслото , малко сол, черен пипер, нарязан на ситно лук и настърган морков.

Добавя се пресен копър и се долива 4-5 ч.ч. вода. Оризът се слага въф фурната, пече се около 30 мин.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 11
4 4
3 7
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Цвети
Цвети
28.11.2014 19:39
Съжелявам , но за все още неопитн готвачи тази рецепта не е подходяща...след като се запържат гъбите и после изччезнаха
1
0
Наблюдател
Наблюдател
01.03.2015 15:21
При изпържване винаги намалят
0
0
китаец
китаец
30.04.2013 20:50
Ти вярваш ли си, че ориз не се готви с вода или нещо те е "напекало" слънцето.
Аз готвя обикновено 1 към 3 (ориз вода), но в зависимост от другите съставки (например в тази рецепта има гъби - те попиват много) може да се стигне и до 1 към 4.
Печеш в средата на фурната, но това също зависи от самата фурна, така че може да отвориш 1-2 пъти да погледнеш какво е положението докато готвиш, но това е докато се научиш.
Успех!
1
0
Аз
Аз
16.03.2012 10:29
Ти-к`во, супа ли ще правиш? В никакъв случай не слагай вода. Ще хванеш охтика. А за пекането: тури го на слънчево,хладно и проветриво место. Добър апетит.
0
0
Име
Име
10.03.2015 18:45
не е пекане моля моля
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти