Домашни целувки

13/05/2013
iliqna
отiliqnaНовак3
"Кулинарките обещават да дадат по една целувка за всеки лайк на рецептата "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39 994
  • Преглеждания за месеца719
  • Преглеждания за седмицата225
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Дълбок емайлиран съд се измива много добре и се подсушава отлично. Много е важно съдът да е абсолютно сух. Внимателно един по един белтъците (5 бр.) се отделят от жълтъците и се изсипват в съда.

Важно е яйцата да бъдат извадени директно от хладилник, за да може белтъците да са добре охладени. Добавят се пудрата захар (312 г е точното количество) и ванилията (2/3 ч.л.).

Веднага започва разбиването, като първоначално миксерът е на по-ниска степен, докато се размесят белтъците и захарта, след това се увеличава до възможно най-високата степен.

Разбиването продължава, докато белтъците и захарта се превърнат в много гъста пяна. Важно е при обръщане на съда, сместа да остава в него, без да се излива.

Тавата се застила с хартия за печене и върху нея се шприцоват целувките, като между тях трябва да има 1-2 сантиметра разстояние. Поставят се в слабо загрята фурна и се пекат, докато бухнат и съвсем леко порозовеят.

След това фурната се намалява още и целувките се оставят да се сушат в нея за около час. Проверява се внимателно кога целувките вече могат да се отлепят от хартията и тогава тавата се изважда от фурната. Целувките се сервират охладени.подобни рецепти тук

5 8
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Йорданка
Йорданка
09.02.2016 10:45
някой знае ли колко време се бърка с миксера, вече бъркам от 10 мин но чак такава гъста пяна не се получава
0
1
Musa ahmed
Musa ahmed
08.02.2015 12:22
Ako slojite i malko stepshe ot gore stavat prelrstni
0
1
Донка Педашенко
Донка Педашенко
16.09.2014 11:37
А ако нямам емайлиран съд не мога ли в пладтмасова купа да бъркам сместта?
9
0
Радомира Михайлова
колкото и добре да е измит един пласмасов съд той все още ще съдържа мазнина от предишно ползване. Ако нямате емайлиран то стъклен или дори в тенджера. Не трябва да има и никакви остатъци от жълтък при белтъците поради същата причина...просто пречът на процеса и нама как да получите желания крем.
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв