Фазан със сос

14/05/2013
Zornitza
отZornitzaНовак
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 212
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете внимателно 50 г от маслото на стайна температура и го смесете с накълцания чесън, черния пипер и сол на вкус. с така овкусената маслена смес намажете фазана отвън и отвътре.

Изсипете зехтина в подходяща тавичка и го загрейте на котлона. Сложете вътре фазана и го запържете съвсем кратко, като го обръщате, така че да се запече равномерно от всички страни.

Поставете тавата с фазана в предварително загрята на 230 градуса фурна и го печете около половин час. Когато птицата стане готова отстранете двата крака от тялото и нарежете гърдите на две парчета, но без да вадите гръдната кост.

Нарежете гъбите и черния дроб на фазана на филийки и ги запържете в остатъка от маслото. Когато гъбите станат златисти на цвят ги поръсете с брашното и червения пипер. Сипете брендито и сметаната и разбърквайте на бавен огън докато кипне. Намалете огъня и варете още две минути.

С така приготвения сос полейте всяка от порциите фазан и поднесете.
подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!