Спагети Болонезе

15/05/2013
"Вкусни спагети Болонезе по безотказна оригинална рецепта!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
59 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо340 500
  • Преглеждания за месеца5428
  • Преглеждания за седмицата1436
  • Коментирана20 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена59

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Спагетите се варят в подсолена вода, когато са готови, се отцеждат.

В тенджерка се запържва лукът до златисто, после се добавя каймата и се натрошава.

Добавят се подправките и се бърка.

После доматите се обелват и се настъргват при каймата. Бърка се и се вари, докато не се сгъсти.

Сосът се излива при спагетите и се разбърква.подобни рецепти тук

5 29
4 11
3 6
2 8
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (20)

Илиян Кулев
Илиян Кулев
30.05.2017 21:17
Супер е рецептата. Току що я сготвих и малката ми щерка каза, че е страшно вкусно и не остави нищо
в чинията. Става любима.
0
0
dinitor
dinitor
13.11.2016 21:45
Сигурно ще е вкусно,но липсват още 2 важни съставки-кервиз и червено вино за соса.Също така домашно приготвен бульон/fondo bruno/ ,които участвува в рецептата.Но.....да не издребняваме.Помня едно време как си гарнирах спагетите с.......кетчъп,нещо,което ако го поднесеш на италианец,със сигурност ще бъдеш жестоко нагрубен.Така че,добре си е и така.Наздраве...
6
9
Теодора Мещерова
Отначало, когато започнах да готвя италианска кухня, знаех, че лукът и морковът се режат на ситно, но после разбрах, че се стържат. Пробвах и самият сос става по плътен, както за лазаня, така и за спагети
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв