Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети Болонезе

Спагети Болонезе

27/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вкусни спагети Болонезе по безотказна оригинална рецепта!"

Необходими Продукти

  • спагети - 1 пакет
  • кайма - 250 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • домати - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • риган
  • босилек
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спагетите се варят в кипнала подсолена вода, когато са готови, се отцеждат. Най-добре е да направите това към края на готвенето на соса за паста.

В тенджерка с малко олио се запържва лукът до златисто, после се добавя каймата и се натрошава.

Добавят се подправките и се бърка.

После доматите се обелват и се настъргват при каймата. Прибавя се и прясното мляко и се бърка и се вари, докато не се сгъсти. Болонезето се овкусява с подправки.

Сосът се излива при спагетите и се разбъркват спагетите Болонезе.

Поднесете порция спагети Болонезе с листенца пресен босилек по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
536
412
36
29
12
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
В какво да запържим каймата? something missing from the show?!
28.05.2023 10:00
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Прекръсти рецептата..че ще продължават да ти се подиграват хората. Далеч е на килиметри от Италианското Болонезе..
23.06.2022 19:42
2
Анонимен
Анонимен
Мога да предложа няколко подобрения! Първо лукът е по-добре да се настърже и с него може да настържете един морков(може и малко олио/зехтин преди да ги сложите на котлона). Когато добавите каймата, сипвате вътре малко червено вино и след това доматите. Става много по-добре
04.01.2022 18:32
7
Анонимен
Анонимен
Грешка! Не се сипва сосът при спагетите! Точно обратното правят италианците :)
28.11.2021 17:50
2
Христо Славейков
Христо Славейков
Хубава рецепта, но малко мързеливо написана, така че сами да се сещаме и импровизираме............!
19.08.2020 21:00
1
1
Яница Николова
Яница Николова
Вкусни!
26.07.2018 01:23
2
1
Потребител#179600
Потребител#179600
Липсва червеното вино за соса,и не е написано,че соса се вари близо 3 часа,като не се покрива с капак тенджерата,а се изрязва кръгло парче домакинска хартия с диаметър колкото на тенджерето и се поставя директно върху соса.Огъня трябва да е много слаб,едвам да ври.
14.07.2018 11:44
9
10
1
Покажи всички подкоментари
Илиян Кулев
Илиян Кулев
Супер е рецептата. Току що я сготвих и малката ми щерка каза, че е страшно вкусно и не остави нищо
в чинията. Става любима.
30.05.2017 21:17
6
3
Потребител#179600
Потребител#179600
Сигурно ще е вкусно,но липсват още 2 важни съставки-кервиз и червено вино за соса.Също така домашно приготвен бульон/fondo bruno/ ,които участвува в рецептата.Но.....да не издребняваме.Помня едно време как си гарнирах спагетите с.......кетчъп,нещо,което ако го поднесеш на италианец,със сигурност ще бъдеш жестоко нагрубен.Така че,добре си е и така.Наздраве...
13.11.2016 21:45
11
17
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Отначало, когато започнах да готвя италианска кухня, знаех, че лукът и морковът се режат на ситно, но после разбрах, че се стържат. Пробвах и самият сос става по плътен, както за лазаня, така и за спагети
23.08.2016 14:28
12
1
Hristo Tomov
Hristo Tomov
Не са ли малко 250 гр.кайма за пакет (500 гр.)спагети?Когато приготвям соса с лука запържва и един ситно нарязан морков.След смесване на соса и спагетите поръсвам с настърган кашкавал и запичам!Зеленината на снимката ми наподоби грах (не съм пробвал,но може да опитам с една шепа)!
23.08.2016 03:47
11
6
Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Как така се разбърква соса докато къкри, за да не се сгъсти? Соса не трябва ли да е гъст? Спагетите след отцеждане, не се ли измиват с топла вода и пак да се отцедят?
18.05.2016 02:19
22
9
Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
И аз добавям кимион.
17.05.2016 21:35
1
6
К К
К К
Любима рецепта!
17.05.2016 21:28
3
2
Марина
Марина
Добавям си и малко черен пипер и кимион към каймата :)
09.02.2016 17:05
4
6
Петя
Петя
На един пакет спагети 2 бр домати, какъв е този сос? Това си е само спагети с кайма
30.01.2016 15:14
10
6
1
Покажи всички подкоментари
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
И аз мога да ги ям постоянно.Правя си една голяяяяяма купа(не чуния) и като ги почнааааа :) Умирам за тях!
25.01.2016 19:39
4
1
Драга Мишева
Драга Мишева
Мога да си ги ям нонстоп.
14.01.2016 16:39
1
2
Деси Маринова
Деси Маринова
Класически вкус, винаги се получават и са изключително вкусни.
10.01.2016 13:42
3
3
Таня
Таня
Просто великолепни-много са вкусни!
13.09.2015 09:16
7
2