Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Солено Руло»Руло от сърна с черен пипер

Руло от сърна с черен пипер

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Руло от сърна с черен пипер1 / 2
16/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
190 мин.
Порции
6
"Само за майстори - вижте как се приготвя руло от сърна с черен пипер"

Необходими Продукти

  • сърнешко месо - 1, 5 кг сърнешко месо от бут
  • гъби - 50 г
  • лук - 2 глави
  • чушки - 1 червена пиперка
  • сметана - 150 мл
  • бренди - 2 с.л.
  • магданоз - 2 с.л.
  • масло - 20 г
  • черен пипер
  • сол
  • за маринатата
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • бяло вино - 150 мл
  • чесън - 3 скилидки счукан
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете бута, така че да остане правоъгълно парче сърнешко месо. Пригответе маринатата като смесите всички продукти за нея и я разбъркате енергично.

Нарежете зеленчуците на ситно. Загрейте маслото и запържете в него лука, а после добавете и гъбите и червената чушка. Задушавайте около 2 минути, свалете от огъня и добавете магданоза, подправките и 2 с.л. от маринатата.

Поставете сърнешкото месо на масата, с кожата на долу и го разточете силно с готварска точилка. Осолете го леко и разпределете върху него задушените зеленчуци. Навийте на руло и го завържете.

Поставете рулото в подходящ дълбок съд /който да става и да печене/залейте го с остатъка от маринатата, покрийте го с фолио и го оставете поне 12 часа в хладилник.

Месото се пече 2 1/2 в предварителна загрята на 180 градуса фурна. Маха се фолиото и се запича за още 10-15 минути.

Сокът от печенето се смесва със сметана и брендито и се затопля на бавен огън, вари се 2 минути. С така приготвения сос се залива всяка месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
Ами от къде това месо от сърна, мисля че и на ловджиите сърните са забранени?
07.05.2016 07:55
1