Доматен сос

13/05/2009
от ГериНовак
"Открихме как да превърнете печеното месо в истински вкусно ястие - с помощта на този класически доматен сос!"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 307
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

  • бульон – месен 1/2
  • масло – 2 1/2 с. л.
  • брашно – 1 с. л.
  • лук – 1 глава
  • моркови – 1 бр.
  • магданоз – 1 стрък
  • доматено пюре – 500 г
  • захар – 1 ч. л.
  • лимонена киселина - 1/2
  • бахар – 10 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете брашното с краве масло, разредете запръжката с бульон, добавете предварително запърженото с лук и другите зеленчуци доматено пюре, после захарта, лимонената киселина, бахар, сол и варете 25 - 30 мин. След това прецедете соса, нагорещете до кипване и застройте с масло.

Този сос се сервира с някои месни ястия.

Без застройката с масло служи за основа при приготвянето на други сосове с подправки, други продукти, вино и др.
подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар