Чеснов сос за пиле

17/12/2010
от СтъниНовак
"Всяко пиле ще стане двойно по-вкусно, направо неустоимо, благодарение на този чеснов сос!"
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 837
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг3,2 от 5

Необходими Съставки

  • чесън – 3 скилидки
  • бульон – пилешки 600
  • нишесте – царевично 5 с. л.
  • лимонов сок – 2 с. л.
  • вода – 150 мл.
  • шафран
  • куркума
  • олио – 1 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме счукания чесън до златисто в олиото. Наливаме половината от бульона и разбъркваме добре.

Отделно размиваме царевичното нишесте с водата, изсипваме при чесъна, добавяме останалия бульон постепенно с непрекъснато бъркане. След като кипне, намаляваме огъня, докато се сгъсти.

След това добавяме лимоновия сок, шафрана, разбъркваме до завиране и сваляме от огъня.

Сосът се сервира с печени и пържени пилета.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите