Чеснов сос за пиле

17/12/2010
"Всяко пиле ще стане двойно по-вкусно, направо неустоимо, благодарение на този чеснов сос!"
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13 012
  • Преглеждания за месеца161
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг3.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чесън - 3 скилидки
  • бульон - пилешки 600
  • нишесте - царевично 5 с. л.
  • лимонов сок - 2 с. л.
  • вода - 150 мл.
  • шафран
  • куркума
  • олио - 1 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме счукания чесън до златисто в олиото. Наливаме половината от бульона и разбъркваме добре.

Отделно размиваме царевичното нишесте с водата, изсипваме при чесъна, добавяме останалия бульон постепенно с непрекъснато бъркане. След като кипне, намаляваме огъня, докато се сгъсти.

След това добавяме лимоновия сок, шафрана, разбъркваме до завиране и сваляме от огъня.

Сосът се сервира с печени и пържени пилета.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар