Оригинална Имамбаялдъ

17/05/2013
Селма
отСелмаНовак
"Имамбаялдъ - емблематична и обичана от мнозина рецепта. Вкус, който ще ви плени "
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо176 013
  • Преглеждания за месеца7656
  • Преглеждания за седмицата3016
  • Коментирана13 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на филии, поръсете ги със сол и след като престоят 1 час, ги изплакнете и подсушете. Оваляйте ги в брашно и ги изпържете в сгорещена мазнина.

Отделно изпържете ситно нарязания лук и ситно нарязани моркови. Щом омекнат, добавете нарязаните пиперки. Долейте малко топла водичка и ги варете, като добавите дафиновия лист, черен пипер, бахар на зърна и филийки чесън, скълцания магданоз и ситно нарязаните домати.

В тавичка подредете пласт патладжан, пласт изпържен зеленчук и така до изчерпване на продуктите. Залейте всичко с 2 ч.ч. вода и 1 ч.ч. олио и сложете да се пече. Поднесете имамбаялдъта с лимон.подобни рецепти тук

5 13
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Veli
Veli
17.07.2018 15:08
Рецептата не е лоша, но доматите са малко. Водата е абсолютно излишна. По принцип оригиналната рецепта е до колкото знам редено - ред патладжани, ред домати със лук, а не се пълнят цели патладжани. Между всеки ред се ръси магданоз и чесън. Завършва се с домати, пече се до мазнина. Яде се студено.
2
0
Veli
Veli
17.07.2018 15:11
За морков и чушка не знам да се слагат. Патладжаните се пържат с много ЗЕХТИН. После в същия зехтин се пържи лукът и настърганите домати. Без вода. Пържи се до сгъстяване.
2
0
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
12.05.2016 13:28
Яла съм икра в киев от тиквички - консерва. Пръстите си да оближеш.Не видях само къде е произведена.
3
5
Бойчо
Бойчо
03.08.2015 10:58
Нищо общо с автентичната рецепта за ястието
25
3

Виж всички коментари или напиши такъв