Ретро майонеза

17/05/2013
Калина Милева
отКалина МилеваНовак
"Истинската французойка знае точно как се прави най-вкусната майонеза, вече и вие "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции2/3 буркан
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 482
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Твърдо сварените жълтъци пресовайте през гъсто сито. Добавете към тях 2 сурови жълтъка и бъркайте с дървена лъжица, докато се получи гладка смес. Разбира се, може да използвате и миксер.

При непрекъснато разбиване или бъркане доливайте съвсем бавно зехтина на тънка струйка заедно с оцета и добавяйте един по един останалите жълтъци, лимонов сок и млякото.

Накрая подправете майонезата със сол и черен пипер. По желание в майонезата може да се добави скилидка пасиран чесън и любимите ви свежи подправки.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

ViViAn
ViViAn
15.11.2013 20:27
За моята майонеза използвам едно сварено и едно сурово яйце на стайна темп.
0
0
Мария
Мария
02.11.2013 17:09
Роси, майонеза се прави от сурови яйца.
0
0
Роси
Роси
02.11.2013 16:13
Не е ли опасно да се използват сурови яйца за консумация?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!