Задушени картофи

17/05/2013
Десислава
отДесиславаНовак
"Тези ароматни Задушени картофи стават за мезе и гарнитура! Подхождат си с всички видове меса и салати! Опитайте ги!"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо46 310
  • Преглеждания за месеца1400
  • Преглеждания за седмицата989
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • олио - 300 мл
  • лук - 1/4 кг
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • черен пипер - зърна
  • лимонов сок
  • сол
  • магданоз - или копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на филийки.

Загрейте олиото в голям, широк съд и запържете нарязания лук. Посолете го и добавете след като се запържи чесъна, нарязан на тънки филийки.

След чесъна добавете картофите и ги оставете да се пържат. Залейте ги след известно време с малко вода, добавете зърна черен пипер, дафинов лист и задушавайте на слаб котлона, докато напълно омекнат.

Накрая добавете ситно скълцания магданоз/копър, лимонов сок и черен пипер.подобни рецепти тук

5 7
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

dana
dana
20.09.2013 15:55
На фотоснимката картофите не са белени.
5
1

Виж всички коментари или напиши такъв