Двуцветен кейк

18/05/2013
"Най-лесният кейк, който може да приготви дори и дете, и е толкова вкусен!"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции14
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 787
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разбива със захарта. Прибавят се 1 по 1 4-те жълтъка, пресятото с бакпулвер брашно и киселото мляко.

Белтъците с ванилията се разбиват на сняг и с леко разбъркване се прибавят към сместа.

В намаслена и набрашнена форма за кекс се слага 2/3 от сместа, а към останалата се добавят какаото и рома и се изсипва отгоре.

Пече се в умерена фурна /на 180 градуса с вентилатор/ 10 мин. отдолу и около 20-25 мин. отгоре и отдолу. Проверява се за изпичането с клечка.подобни рецепти тук

5 13
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Sisi Antova
Sisi Antova
27.11.2014 08:27
Правила съм го и е пухкав ,гладък и сладък.Благодаря Ви !
3
0
Ваня
Ваня
22.10.2013 13:42
Да и аз смятам ,че става много вкусен.
0
0
Ирена
Ирена
10.09.2013 23:29
Мила Пепи, възможно е да не се получи точно същата шарка, защото това е художествена, а не авторска фотография. По-важното е, че този кекс е изключително лесен и вкусен!!!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв