Тесто за пици

от КатяНовак
19/05/2009
"С наша помощ ще приготвите най-хрупкавата пица!"
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо56 987
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Маята се смесва с водата, която е леко затоплена. Оставя се така около 10 мин. и се добавят всички останали продукти без брашното. Разбърква се добре, докато се получи хомогенна смес. Брашното се пресява.

След това почва да се прибавя по малко от него, като се меси (обикновено отива цялото брашно)

Много важно: Целта е да се сгъстява сместа, като се прибавя брашното, а не обратното течността да се изсипе в купчинка брашно.

След като се получи тестото - се поставя в найлонов плик, като се притиска за да не остане въздух. Така стои около 1 час на стайна температура.

Взима се нужното количество от тестото за пицата (зависи от желаната дебелина и размера на тавата), разточва се на кора с желаната дебелина и се продължава по рецептата за конкретна пица.

Останалото тесто се съхранява в хладилника.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 10
4 6
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Ваня Георгиева
С едно пакетче суха мая става много добре но аз слагам и кисело мляко.
0
0
Р.Б.
Р.Б.
17.11.2013 19:25
аз лично препоръчвам да е без яйцето, иначе другото се запазва
0
0
Соня
Соня
05.11.2013 09:41
слага се захарта в маята
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти