Тесто за пици

от КатяНовак
19/05/2009
"С наша помощ ще приготвите най-хрупкавата пица!"
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Сготви+2 точки
1 Потребител и ти сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо56 639
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • вода - 250 мл
  • прясно мляко - 200 мл
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол - 2 ч. л
  • мая - 10 г
  • захар - 1 с.л
  • яйца - 1 бр.

Приготвяне

Маята се смесва с водата, която е леко затоплена. Оставя се така около 10 мин. и се добавят всички останали продукти без брашното. Разбърква се добре, докато се получи хомогенна смес. Брашното се пресява.

След това почва да се прибавя по малко от него, като се меси (обикновено отива цялото брашно)

Много важно: Целта е да се сгъстява сместа, като се прибавя брашното, а не обратното течността да се изсипе в купчинка брашно.

След като се получи тестото - се поставя в найлонов плик, като се притиска за да не остане въздух. Така стои около 1 час на стайна температура.

Взима се нужното количество от тестото за пицата (зависи от желаната дебелина и размера на тавата), разточва се на кора с желаната дебелина и се продължава по рецептата за конкретна пица.

Останалото тесто се съхранява в хладилника.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 10
4 6
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Р.Б.
Р.Б.
17.11.2013 19:25
аз лично препоръчвам да е без яйцето, иначе другото се запазва
0
0
Соня
Соня
05.11.2013 09:41
слага се захарта в маята
0
0
васко
васко
20.01.2012 16:03
маята жива или на прах?
0
0
Ивайло
Ивайло
11.04.2011 17:51
Точно така и аз слагам солта в брашното.
2
0
АЗ
АЗ
30.07.2010 16:41
В едно предаване казаха, че солта не се смесва с маята защото убивала дрождите и. Аз лично вече слагам солта в брашното.
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с