Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирени Мезета»Кашкавалени топчета

Кашкавалени топчета

ЙоанаЙоана
Новак
28111794
Кашкавалени топчета1 / 2
11/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Имаме едно страхотно парти предложение, което не може да откажете"

Необходими Продукти

  • сусам - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • олио - 1 к.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • брашно - 2 к.ч
  • черен пипер - 1 щипка млян
  • магданоз - 4 стр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме белтъците, посоляваме ги и ги разбиваме на твърд сняг. Бавно и внимателно прибавяме настъргания на ситно кашкавал.

Прибавяме сол и черен пипер на вкус, след което разбъркваме внимателно. От сместа оформяме топчета, които се овалват в яйца и брашно.

Сгорещяваме олиото и в него пускаме топчетата. Когато удвоят размера си, ги изваждаме и поставяме в гевгир да се отцедят.

След това топлите топчета овалваме в ситно нарязан магданоз и/или сусам.

Получава се страхотно бирено мезе, опитайте.

Кашкавалените топчета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
516
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анелина Стамова
Анелина Стамова
Изглеждат добре.
20.02.2023 21:02
2
нана
нана
по този начин дадена рецепта може да доведе само до сълзи и семеен скандал!
27.01.2014 11:05
4
Ирена
Ирена
Приготвяме смес за паниране от две разбити яйца и 2 к.ч. брашно.
27.08.2013 12:03
1
йордан
йордан
Каде е брашното в цялата работа.
26.08.2013 20:41
3
Ваня
Ваня
Уточнете:
1-Овалваме ги само в останалите 2 жълтъка и после в брашно или в смес от цели яйца и брашно?
2 -колко големи правим топчетата?
02.07.2013 21:09
8