Окономияки - японска палачинка

24/05/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 766
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • зеле - 1/4 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • бекон - 3 резена
  • брашно - 1 ч.ч.
  • вода - 3/4 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • майонеза - 1 с.л.
  • зелен лук - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го смесете с водата, настърганите зеле, морков, тиквички, яйцето. Хубаво разбъркайте сместа.

Сипете я в голям нагрят тиган с олио и поръсете с парченца бекон, който може да се замени в някои случаи с филе или скариди.

Изпържете до приятен загар от двете страни (между 7-15 минути на страна).

Изпържената японска палачинка се прехвърля в чиния, поръсва се със зелен лук и кръстосайте ленти майонеза.


подобни рецепти тук

5 8
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Светлана Стоянова
От това количество продукти , но с 2 яйца, стават 2 -3 порции. Трябва да добавите и щипка сол.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв