Кордон бльо по руски

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Кордон бльо по руски1 / 2
21/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Разчистете масата и направете място на този специалитет от Руската кухня"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 4 бр. телешки шницели / по 150 - 160 г/
  • чесън - 1 връзка див чесън
  • яйца - 2 бр.
  • топено сирене - 4 парченца
  • шунка - 4 филии
  • брашно - 150 г
  • галета - 150 г
  • масло - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе шницелите от телешко месо като леко ги начукате и след това ги натриете със сол и черен пипер на вкус, добавете листата див чесън.

Разстелете подправения шницел на масата. Поставете отгоре лист шунка, добавете парченце топено сирене /може и триъгълно, за мазане/. Притиснете сиренето леко, за да го сплескате.

Прегънете шницела на две, така че топеното сирене да остане по средата. Забодете с клечка за зъби за да запази формата.

Разбийте хубаво яйцата. Потопете последователно шницелите първо в брашното, после в яйцата и най-накрая в галетата.

Изпържете в сгорещеното масло и поднесете с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
57
41
31
20
10
Дай твоята оценка: