Крем супа от грах и картофи

27/05/2013
Пламен
отПламенНовак3514
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 822
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват на дребни кубчета.
Празът се почиства, измива се и се нарязва на тънки шайби.

В тенджера се разтопява кравето масло. Прибавят се картофите, празът и 200 г замразен грах.

Зеленчуците се задушават до омекване. Сипва се зеленчуковият бульон и супата се кипва. Похлупва се с капак и се вари на умерен огън 15 минути.

Пасира се в блендер или с ръчен пасатор. Супата се подправя със сол, черен пипер и индийско орехче на вкус. Кренвиршите се нарязват на кръгчета.

По желание се запържват в малко мазнина. В горещата супа се прибавят кренвиршите и останалият замразен грах. Вари се още 3-5 минути.

Магданозът се измива и се нарязва на ситно.Супата се поръсва с магданоза и се разбърква. Крем супата от грах и картофи се поднасят с крутони по желание.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Боряна Иванова Котенко
Благодарим на автора!
Спазихме указанията, но вместо зеленчуков - сложихме телешки бульон и не прибавихме кренвирш (не че искахме да „подобрим“ рецептата, а защото не разполагахме със споменатите продукти). Получи се ммм...Думите не могат да опишат вкуснотията.
Правете Супата с повод и без повод - ще бъде задоволен всеки капризен вкус!!!
Сем. Котенко
0
0
Борис
Борис
23.10.2015 18:32
От къде точно ще земем тоя зеленчуков булион??? Кога как и от къкво ще го добием?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв