Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Грис с шоколадова глазура

Грис с шоколадова глазура

renireni
Новак
410145
Грис с шоколадова глазура1 / 2
26/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8-10

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 600 мл
  • грис - 4 с.л.
  • захар - 2 с.л
  • орехи - 1 кафена чаша счукани
  • какао - 2 с.л
  • масло - 30 г
  • лимони - кора от 1/2 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете да заври 500 мл от млякото и като бъркате непрекъснато с тел прибавете гриса и захарта. Варете 5-6 минути докато се сгъсти.

Щом свалите от огъня прибавете орехите и сложете гриса в намокрени със студена вода чашки. Отделно разтопете на умерен огън какаото и останалото мляко, маслото и 1 с. л. захар. Прибавете настъргана лимонова кора.

След като глазурата заври и започне да се сгъстява я свалете от огъня. Чашките с грис се обръщат в чинийки и се заливат с глазурата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: