Боб с кисело зеле

02/09/2009
от ЯнаНовак
"Това е ключът към щастието и дълголетието - проста, но вкусна храна, приготвена с много любов, консумирана с удоволствие!"
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо46 056
  • Преглеждания за месеца150
  • Преглеждания за седмицата35
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 малка зелка
  • боб - бял 1 ч. ч
  • олио
  • джоджен
  • червен пипер - 1 ч. л
  • брашно - 1 ч. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на ситно и се слага в тенджера заедно с малко олио и кисел сок от зелето докато омекне. Когато е готово се дърпа в единия край на тенджерата и в другия се слага малко брашно което се запържва за 1 мин. Добавя се и червения пипер и джоджена и се бърка добре.

Зелето се смесва с предварително сварения вече бял боб и се оставя на слаб огън за около 40 мин.подобни рецепти тук

5 10
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Деси Маринова
Майка ми го прави по този начин, вече и аз. Само трябва да се внимава със солта, защото зелето само по себе си е достатъчно солено, поне за мен.
0
0
Николай
Николай
17.03.2012 18:15
Това е основната зецепта,която не се променя.
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв