Ароматно свинско филе в сос

ЙоанаЙоана
Новак
28111794
Ароматно свинско филе в сос1 / 2
26/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Ухание, което ще ви заплени от първия миг!"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 1 кг цяло парче
  • мащерка - 1 ч.л. сушена + няколко стръкчета за украса
  • канела - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • индийско орехче - щипка настъргано
  • карамфил - щипка смлян
  • бяло вино - 200 мл сухо
  • пилешки бульон - 150 мл
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото и подсушено месо се натрива със смес от солта и подправките. Трябва да се овърже със здрав конец, за да не загуби формата си при печене.

Филето се слага в неголяма тавичка и се пече 60-75 минути в предварително загрята фурна при температура 180 С. Опеченото месо се прехвърля в топла чиния и се оставя да престои десетина минути.

През това време сосът в тавичката се разрежда с виното, прехвърля се в тенджерка и се слага да кипне на силен огън. Налива се бульонът, сместа се оставя да кипне повторно и се вари 2 минути.

Освободеното от конците месо се нарязва на тънки филийки, които се нареждат в чиния за сервиране, заливат се с месния сос и се украсяват със стръкчетата прясна мащерка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Няма как свинско бонфиле да е килограм.
21.03.2022 11:24