Арменски лозови сармички

28/05/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене65 мин.
Общо75 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 609
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 500 г
  • лозови листа - 400 г
  • ориз - 25 г
  • лук - 100 г
  • масло - 80 г
  • кориандър - 1 ч.л.
  • майорана - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • босилек - 1 с.л.пресен
  • сол - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 с.л. пресен
  • мащерка - 1/2 ч.л
  • за поднасяне
  • кисело мляко - 250 г
  • захар - 50 г
  • канела - 5 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо на кубчета, отстранете мазнините и го смелете в месомелачка или блендер. Добавете към агнешкata кайма полусварения ориз, наситнения лук и подправките и омесете добре. Оставете поне 1 час в хладилник.

В кипяща подсолена вода попарете бланширайте пресните лозови листа, за не повече от 3-4 минути. Когато изстинат ги почистете от дръжките.

Завийте продълговати сармички, като взимате по 1-2 листа и в средата им слагате по малко от плънката.

Поставете на дъното на тенджерата решетка, която да не позволява на сармичките да допират до дъното (може да използвате и час от агнешките кости останали след обезкостяването на месото). Наредете отгоре сърмите, покрийте с тежка порцеланова чиния и задушавайте на слаб огън до готовност.

Поднесете сармичките със сос от кисело мляко, в което предварително сте разтворили захарта и канелата.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Виолина
Виолина
05.06.2015 18:25
Рецептата си я бива.
0
0
Виолина
Виолина
05.06.2015 18:21
По 2 листа, ако са малки, се поставят едно до друго, застъпват се леко и така получавате голямо листо .
0
0
нАЗАР нАЗАРЯН
нАЗАР нАЗАРЯН
28.05.2013 13:59
Пълни глупости кой Ви каза тази рецепта? хубаво е преди да публикувате нещо да го опитате.как вземате по 1-2 листа ,не пишете глупости по форумите.
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв