Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Шишчета»Шишчета по константинополски

Шишчета по константинополски

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497524k
Шишчета по константинополски1 / 2
30/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6-8 порции

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 1 и 1/2 кг
  • чесън - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • кисело мляко - 300 г
  • лук - 2 глави кромид
  • магданоз - 1 връзка
  • домати - 3 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното месо се обезкостява и се нарязва на хапки. Слага се в дълбок съд и се добавя киселото мляко, риган, сол, черен пипер и скълцания чесън, обърква се, похлупва се и престоява за 1 нощ (12 часа) в хладилник.

На следващия ден нанижете на шишчета месото и нарязаните чушки, домати и лук. Шишчетата се пекат на скара или във фурна до зачервяване на месото. Накрая се поръсват с червен пипер и магданоз по желание. Традиционно тези шишчета се поднасят с пилаф.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
41
34
20
10
Дай твоята оценка: