Тирамису без яйца

Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
01/06/2013
"Ето как може да приготвите тирамису и без яйца, като запазите същия вълшебен вкус и аромат на любимия си десерт "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо32 546
  • Преглеждания за месеца468
  • Преглеждания за седмицата63
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

  • бишкоти - 2 пакета
  • кафе - 200 мл еспресо или шварц кафе
  • вино - 50 мл Марсала (или ром)
  • За крема
  • маскарпоне - 500 г
  • пудра захар - 5 - 6 с.л.
  • сметана - 6 с.л.
  • сметана - 300 мл течна, сладкарска
  • какао - за поръсване

Приготвяне

Разбийте маскарпонето с пудрата захар. Отделно разбийте заквасената и отделно сладкарската сметана, след което ги смесете.

Добавете маскарпонето и разбийте за кратко - колкото да се смесят.

Охладете приготвеното еспресо и го смесете с алкохола. Сглобяването на тирамисуто става по стандартния начин - ред напоени в кафе бишкоти, ред крем и така докрай. Кремът трябва да ви стигне за 3 реда, но зависи от тавата, която използвате.

Отгоре се покрива с крем и отстрани - ако е възможно. Поръсва се с какао през сито и тирамисуто се оставя в хладилник за няколко часа преди да се поднесе.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 11
4 2
3 5
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мила
Мила
13.12.2014 21:51
Получи се наистина много вкусно. Благодаря. Един съвет от мен на един ред става много по-вкусно, според мен в това се крие тайната на успеха.
2
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с