Тирамису без яйца

01/06/2013
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
"Ето как може да приготвите тирамису и без яйца, като запазите същия вълшебен вкус и аромат на любимия си десерт "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо37 729
  • Преглеждания за месеца603
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Разбийте маскарпонето с пудрата захар. Отделно разбийте заквасената и отделно сладкарската сметана, след което ги смесете.

Добавете маскарпонето и разбийте за кратко - колкото да се смесят.

Охладете приготвеното еспресо и го смесете с алкохола. Сглобяването на тирамисуто става по стандартния начин - ред напоени в кафе бишкоти, ред крем и така докрай. Кремът трябва да ви стигне за 3 реда, но зависи от тавата, която използвате.

Отгоре се покрива с крем и отстрани - ако е възможно. Поръсва се с какао през сито и тирамисуто се оставя в хладилник за няколко часа преди да се поднесе.подобни рецепти тук

5 11
4 2
3 5
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Мила
Мила
13.12.2014 21:51
Получи се наистина много вкусно. Благодаря. Един съвет от мен на един ред става много по-вкусно, според мен в това се крие тайната на успеха.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв