Ориз със спанак

04/10/2007
от БониНовак
"Вкусен постен тандем, който помага на здравословното ви хранене "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+2 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо54 563
  • Преглеждания за месеца188
  • Преглеждания за седмицата107
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3,9 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Нарежете ситно лука и почистения спанак. Спанака сложете в съд с малко мазнина, да се задуши, докато спихне.

Отделно запържете лука в 3-4 с.л. мазнина. Когато се запържи, добавете ориза и разбъркайте за 1 минута. Долейте разтворения в 3 ч.ч. вода бульон, като първо долеете 2 чаши и след като се абсорбира, долейте 3-та чаша.

Добавете спанака и бъркайте непрекснато, докато оризът е готов. Овкусете с подправки и покрийте плътно с капак за 15-тина минути.

Може да поднесете с варени яйца и резен лимон.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 11
3 5
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

katq
katq
15.05.2016 01:51
Често приготвям вкъщи! Любимо ни е вкъщи!
0
0
Галя
Галя
18.06.2013 19:29
700-800 г спанак, 1 чаена чаша ориз, 1 глава лук или една връзка пресен, джоджен, 1 чаена лужичка червен пипер. Запържвате нарязаният лук и спанак в 5-6 супени лъжици олио. Добавяте ориза и продължавате да запържвате докато оризът поеме отделилата се вода от спанака. Добавяте джоджена, червения пипер и сол. Слагате 2 чаени чаши вода. Разбърквате и повече не бъркате. Варите 10-тина минути и изключвате електрическия котлон. Оставяте под капак докато се поеме всичката вода.
13
0
emilia
emilia
14.04.2013 22:59
Около 800гр. спанак, добре измит,се нарязва на едро, запържва се в 2 лъжици олио,като се бърка да не залепне, добавя се 1 чаена чаша ориз,измит, сол на вкус.Вари се около 15 мин.до сваряване на ориза на бавен огън.Няма нужда от нищо друго.Яде се с кисело мляко!
6
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти