Домашен BAILEYS

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Домашен BAILEYS1 / 2
28/01/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
165 мин.
Порции
2-3 бутилки
"Дали и вашият бейлис ще стане толкова вкусен"

Необходими Продукти

  • кондензирано мляко - 2 опаковки
  • водка - 500 мл.
  • есенция - 4 капки Бадемова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затворените консерви с кондензирано мляко, варим на тих огън 2 - 2. 5 часа, до карамелизиране.

Изчакваме да се охладят и след това отваряме.

Слагаме в купа и разбиваме с миксер, като постепенно доливаме алкохола и сметаната, докато се получи кремообразен ликьор, които доовкусяваме с есенцията.

Наливаме в шишета и оставяме в хладилника да се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

чочо
чочо
пълни глупости, той дето я е написал да вземе да я направи по описанието си и да си я изкуса
06.10.2013 18:58
2
Ivan
Ivan
С уиски става перфектно. Сметана за готвене(не на растителна основа и не заквасена), 1 ванилия, малко есенция.
27.08.2011 23:55
1
кремена
кремена
Да, алкохолът не е задължително да е водка, ние го правиме с много слаба ракия около 20 градуса и добавяме едно пакетче от тези за еднократната употреба нес кафе и 1 или 2 ванилии. А относно млякото, в магазина се продава и сварено и което може да се сложи направо, без да се вари, но е по - скъпо.
04.03.2011 14:19
magratea
magratea
Сметаната май трябва да е 200 мл течна, а алкохолът не е задължително да бъде водка.
29.11.2010 13:25
1
Eва
Eва
Оригиналната рецепта е с уиски, защо с водка ?
21.10.2010 03:31
1
DEMONITA
DEMONITA
Хубава е наистина, но откъде се появи тази сметана, след като я няма в продуктите ? Колко и каква, никой не знае.
16.10.2010 23:08
1
Тони
Тони
Страхотна рецепта.
09.08.2010 20:34