Холасле - унгарска рибена чорба

07/06/2013
Адем Техир
отАдем ТехирНовак
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 787
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • риба - 1.5 кг по избор (шаран, пъстърва, скумрия или смес)
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чушки - 2 люти чушлета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от вътрешностите и кости и я нарежете на парчета. Доматите нарежете на тънки ивици, чушката също.

В тенджера поставете главата/главите на рибите и лука, нарязан на ситно. Залейте със студена вода. Когато заври обавете малко червен пипер. Варете на умерен огън около 1 час.

Прецедете бульона. В бистрия бульон сложете нарязаната на парчета риба и зеленчуците и варете още 20 минути, без да разбърквате.

Малко преди да я свалите от огъня пуснете вътре и лютите чушки, направо цели.

Поднесете супата с препечен хляб.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар