Печена патица с ябълки

06/06/2013
Adeline
отAdelineНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене140 мин.
Общо155 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 277
  • Преглеждания за месеца174
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре патицата и внимателно я подсушете. Натрийте я със сол и малко черен пипер отвън и отвътре.

Разрежете ябълките на 2 части. Внимателно издълбайте семената и на тяхно място поставете от боровинките от компота. Напълнете с тях птицата.

Печете патицата в умерена фурна, като от време на време я заливате със сосовете от печенето.

В съд с двойно дъно налейте прясното мляко и служете вътре главата лук цяла, като преди това набодете в нея карамфилчетата и настърганото индийско орехче.

Сложете и половината масло и загрявайте сместа 30 минути на слаб огън, като бъркате непрекъснато и внимавате да не кипне.

Добавете сол и черен пипер на вкус. Като не преставате да бъркате изсипете на тънка струйка и галетата. Кипнете и варете на слаб огън 20 минути.

Свалете от огъня, извадете главата лук и добавете останалата сметана и масло.

Нарежете патешкото на порции и поднесете със сос.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар