Пиле фрикасе по тракийски

07/06/2013
daniel
отdanielНовак1
"Ако не сте решили още какво ще хапвате днес, ние имаме прекрасно предложение за вас разкошно пиле фрикасе с яйца и гъби!"
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо102 259
  • Преглеждания за месеца654
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилето и го нарежете на малки парченца, като запазите бульона.

В отделен съд запържете гъбите. Брашното запържете в маслото и постепенно разредете с горещия бульон при непрекъснато бъркане.

Разбърква се енергично с дървена лъжица или тел, докато се получи гладка смес.

Отделно разбийте жълтъците с киселото мляко. Бъркайки ги смесете с кашата, пилето и гъбите и оставете да се вари 15 минути. Преди да свалите от огъня, прибавете нарязания на ситно чесън.

Поръсете пилето фрикасе по тракийски с черен пипер, сол и магданоз.подобни рецепти тук

5 26
4 6
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

The Red Witch
The Red Witch
15.01.2015 14:35
Страхотно е. И с добавка настъргана, лимонена кора - вкусът е превъзходен
2
0
Елена Христова
Елена Христова
20.11.2013 13:57
Аз слагам и половин лимон и вкуса му се подобрява
7
0
К.Г.
К.Г.
20.11.2013 13:47
Много вкусно е и без гъби
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!