Пудинг от праскови

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Пудинг от праскови1 / 2
08/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 100 г
  • масло - 100 г
  • захар - 350 г
  • яйца - 6 бр.
  • бадеми - 50 г смлени
  • праскови - 500 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • бисквити - 50 г
  • ванилия - 2 пак
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте млякото с маслото, ванилията и солта и ги оставете да кипнат. Разбийте брашното с малко вода или прясно мляко и на тънка струйка го изсипете във врящото мляко.

Свалете сместа от котлона и я оставете да се поохлади. Добавете един по един предварително разбитите жълтъци и 100 г от захарта.

Разбърквайте докато получите гладка смес.

Отделените белтъци разбийте на сняг с 50 г захар и също добавете към сместа.

В предварително намазнена форма за кекс/пудинг или по желание в отделни малко купички изсипете половината от сместа. Наръсете с натрошените бисквити, смлените бадеми и част от прасковите, нарязани на парченца.

Покрийте с останалата смес и печете на водна баня в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Пригответе заливка от 300 мл вода и останалата захар. Щом сместа кипне добавете нарязаните на тънки парченца праскови и полейте с нея сладкиша още докато е горещ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
43
30
20
10
Дай твоята оценка: