Телешко по шотландски

08/06/2013
Цветанка
отЦветанкаНовак
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 346
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета или жулиени. Овъргаляйте го в смес от брашно, сол и черен пипер на вкус.

Загрейте силно маслото и запържете за кратко парчетата месо. Когато месото се запече, добавете лука, задушете и залейте с бульона. Задушавайте на умерен огън в продължение на 45 минути.

Добавете нарязаните на филийки гъби, лимоновия сок и още малко сол. При нужда сипете още малко вода и задушавайте до готовност.

Може да поръсите с магданоз преди поднасяне.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!