Телешко по шотландски

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Телешко по шотландски1 / 2
08/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 г
  • масло - 50 г
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • брашно - 1 с.л.
  • гъби - 100 г
  • лук - 1 глава
  • бульон - 250 мл телешки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета или жулиени. Овъргаляйте го в смес от брашно, сол и черен пипер на вкус.

Загрейте силно маслото и запържете за кратко парчетата месо. Когато месото се запече, добавете лука, задушете и залейте с бульона. Задушавайте на умерен огън в продължение на 45 минути.

Добавете нарязаните на филийки гъби, лимоновия сок и още малко сол. При нужда сипете още малко вода и задушавайте до готовност.

Може да поръсите с магданоз преди поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: