Меден сладкиш с орехи

08/06/2013
от AntoninaНовак
Приготвяне10 мин.
Готвене65 мин.
Общо75 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 711
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4,8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на миксер разбийте маслото и захарта до побеляване. Добавете един по един жълтъците.

Разтопете меда на водна баня и добавете към него канелата и още топъл го добавете към останалата смес.

Постепенно прибавете сметаната, брашното, содата за хляб и размесете до получаването на гладка смес. Разбийте на сняг белтъците заедно с ядките и ги добавете последни.

Изсипете готовата смес в подходящ съд и печете 30 минути на 80-100 градуса, след което допечете сладкиша още 25-30 минути в умерена фурна на 150-160 градуса.

Сервира се студен.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар