Пиле в тенджера под налягане

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Пиле в тенджера под налягане
Снимка: Зори
2 / 5
15/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Времето е за да го прекарваме с любимите си хора, за готвене си имаме тенджера под налягане"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. (около 1.6 кг)
  • картофи - 4 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 глава
  • кромид лук - 1 глава
  • дафинов лист - 2 бр.
  • вода - 3 литра
  • черен пипер - 10 зърна
  • бахар - 5 - 6 зърна
  • кимион - 1 ч.л. на зърна
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • магданоз - 1/4 връзка
  • лют червен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво пилето под течаща студена вода, нарязваме на порционни парчета и слагаме в тенджерата под налягане.

Почистваме и обелваме зеленчуците: нарязваме картофите, морковите и целината на едри парчета.

Добавяме и лука, също нарязан на едро.

Заливаме с водата, добавяме малко сол, зърна черен пипер, зърна бахар, кимиона, дафиновия лист, олиото и затваряме с капака.

Слагаме на котлона и след вдигането на налягането в тенджерата (след като започне да излиза пара от клапана) намаляваме котлона и засичаме 20 - 30 минути.

Дърпаме тенджерата от котлона и чакаме парата да спадне, за да можем да я отворим.

Сервирайте задушеното пиле в дълбоки порционни чинии, добавете от ароматния зеленчуков бульон и накрая поръсете с нарязания на ситно магданоз и едро смлян лют червен пипер.

Пилето в тенджера под налягане е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Правилно!
3 литра са много много…
31.08.2023 20:33
Pavlin Angelov
Pavlin Angelov
Защо толкова много вода ? Аз го сварих с 700 ml и стана перфектно.
12.03.2021 18:28
2
1
1
Покажи всички подкоментари