Печена гъска

10/06/2013
Antonina
отAntoninaНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 258
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно, ябълката и целината на кубчета и смесете всички продукти за плънката. Ако искате може да добавите и черния дроб на птицата нарязан на ситно. Подправете със сили черен пипер и напълнете гъската.

Нарежете 2 глави лук на филии и ги поставете на дъното на намазнена тава. Поставете отгоре напълнената птица, долейте вода, покрийте с фолио или пергаментова хартия и печете на 180 градуса за 1.5 - 2 часа (в зависимост от големината на гъската).

Около половин час преди да извадите пълнената птица от фурната я облейте с 2 с.л. студена вода, за да може кожата и да стане хрупкава.

Готовата гъска поставете в подходяща чиния за сервиране. Отцедената от печенето мазнина се прецежда и се смесва с бульона. Подправя се със сол и черен пипер. Така получената смес се кипва за 3-4 минути на котлона и се поднася заедно с гъската.

Поднесете пълнената птица със задушени пресни картофки и/или зелена салата.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар