Чихиртма - арменска пилешка супа

12/06/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 208
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пиле - 1/2 пиле (около 700 г)
  • лук - 4 глави
  • масло - 75 г
  • брашно - 50 г
  • оцет - 2 - 3 с.л. винен
  • яйца - 3 бр. жълтък
  • шафран - 1/2 ч.л.
  • кориандър - пресен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте шафрана с 1/2 ч.ч. вряща вода, покрийте го и оставете на топло за 2-3 часа. След това го прецедете и запазете получения екстракт.

Залейте пилето със студена вода и варете, като отпенвате бульона.

Свареното пилешко месо се наразва, а бульонът се прецежда и се връща на котлона.

Загрейте маслото и запържете в него ситно нарязания лук до златисто. Запържения лук и нарязаното пилешко месо върнете обратно в бульона. Добавете и брашното, което предварително е препечено в сух тигани размито с малко вода.

Разбъркайте добре и оставете да кипне.

Разбийте белтъците. Сипете при тях малко от бульона, но внимавайте да не се пресекат. Добавете шафрановия екстракт, оцета и ситно нарязания пресен кориандър. Подправете със сол и свалете супата от огъня.

Поднася се гореща.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Elizabeth Boghossian
Elizabeth Boghossian
17.01.2014 19:20
Белтъците ли се ползват или жълтъците
0
0
пинко
пинко
17.06.2013 19:04
хора,моля ви уточнявайте количествата на подправките и ако позволява рецептата да казвате и заместители на по трудно откриваемите съставки ;) благодаря
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв