Багардж - арменски складкиш с мак

13/06/2013
Адела Петрова
отАдела ПетроваНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 397
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята с водата, която е със стайна температура. В отделен съд разбийте яйцата със захарта до побеляване. Постепенно добавете разтопеното масло, разтворената мая и брашното, докато замесите средно твърдо тесто.

Тестото се меси поне 20 минути, след което се оставя накъде на топло за 1 час, докато удвои обема си.

Премесете тестото и го оставете 1.5 часа за да втаса повторно. Повторно втасалото тесто се разделя на две части - една по-голяма и една по-малка.

От по-голямата се разточва кора, която се поставя в предварително намаслена тава. От останалата част на тестото се оформят тънки фитилчета, които се усукват две по две и се поставят като бордюр от вътрешната страна на стените на тавата, там където се събират с долната кора тесто.

Попарете маковото семе за 10 минути във вряла вода. С помощта на вилица направете бразди върху тестото и намажете с разбитите яйца. Отгоре посипете обилно с отцеденото маково семе и печете 20-25 минути в предварително загрята умерена фурна.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар